Allt fler kunder söker sig till Furuboda Assistans och arbetsteamet på kontoret i Furuboda
har utökats med en ny enhetschef och med ännu mer kompetens.

 

administrationenwebbbeskuren

Uppdraget som enhetschef inom Furuboda Assistans innebär en nära kontakt med dig som kund för att tillgodose dina önskemål, ett arbetsledaransvar för varje team av assistenter samt en stor mängd administrativt arbete, som juridiska frågor och kontakter med myndigheter.

Vem är Christina Engberg?
Christina Engberg är ny enhetschef på Furuboda Assistans, på kontoret i Furuboda.

– Jag växte upp i Sundsvall men har varit bosatt på västkusten i många år. Nyligen flyttade jag till Kristianstad där jag har familj och släkt, familjen betyder mycket för mig. Hur vill du beskriva dig själv? – Empatisk och noggrann med tonvikt på rätt och riktigt. Jag har lätt att möta människor i olika livssituationer. För mig är ett bra bemötande grunden till ett bra samtal.

Det ger mig väldigt mycket att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

När började ditt intresse för att arbeta med unga med funktionsnedsättning?
– Min yngre bror föddes med en omfattande funktionsnedsättning. Han är helt blind, rullstolsburen och kommunicerar enbart med kroppsspråk. Vi har alltid stått varandra mycket nära. Det var kanske redan vid hans födelse som min empatiska förmåga började växa sig stark, att vårda och hjälpa blev en del av mig, berättar Christina, som tycker mycket om att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Du har arbetslivserfarenhet och högre utbildning, berätta lite om din bakgrund.
– Efter skolan reste jag ett år som au pair till Bryssel och därefter blev det många år som personlig assistent och som habiliteringspersonal på ett boende för autistiska barn och ungdomar. Mitt intresse för samhällsfrågor och politik fick mig att börja studera statsvetenskap på Göteborgs universitet. Jag ville vara med i debatten och påverka beslut i frågor som berör vardagen för människor med funktionsnedsättning. Jag har också arbetat som personlig handläggare på Försäkringskassan med sjukpeng, sjuk- och aktivitetsersättning.

Varför sökte du till Furuboda Assistans?
– Det assistanskooperativ som jag arbetade på skulle lägga ner kontoret där jag arbetade som rådgivare. Arbetet innebar många kontakter utåt med nya medlemmar, både med juridik-biten, administrativa och informativa uppgifter. Jag deltog i mässor och arrangerade träffar i form av Cafékvällar samt utbildningsdagar för arbetsledare och gode män.
– Jag letade aktivt efter ett nytt arbete, såg den utannonserade tjänsten som Enhetschef på hemsidan.

-De värderingar som Furuboda Assistans står för stämmer väl överens med hur jag vill att assistans ska bedrivas. När jag sedan kom hit till Furuboda och kände in stämningen visste jag att det var rätt plats för mig